Aktiviteter våren 2022

Anmälan till aktiviteter görs via mail vagase@gallerihelle.com eller telefon 076-7777 101.

Kan endast bokas av dig som är medlem i Konstsällskapet Våga Se. Max 2 pers/medlemskap (Andra konstföreningar och företag kan max boka totalt 4 personer per aktivitet).

 

Aktiviteterna fylls på efterhand, anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev (längst ner på sidan) för att få löpande information.

Mars

Vernissage: Johan Engqvist

Plats: Konstsällskapet Våga Se/Galleri Helle Knudsen , Hantverkargatan 18-20
Tid: Lördagen den 5 mars kl. 12.00-16.00

Evenemanget är gratis och ingen anmälan krävs.

Konstsällskapet Våga Se ger årligen ut flera konststipendier till lovande konstnärer. Johan Engqvist var en av stipendiaterna 2020 och mottog 10.000 kr samt möjligheten till en utställning i galleriets ena utställningsrum. 

Johan Engqvist (f. 1990) arbetar med måleri. I hans praktik blandas regelbundet abstraktion, figuration och dekoration. Han undersöker relationen mellan måleriet och andra konstnärliga praktiker så som konsthantverk, formgivning, arkitektur och inredningsdesign. Variationen av referenser och metoder hämtade ur olika konstnärliga fält är ett sätt för Engqvist utvidga uppfattningen om vad en målning kan vara, vad den kan göra och innehålla.

>> Läs mer om utställningen på gallerihelle.com

DSC_0629.jpeg

Utan titel, Johan Engqvist

Konstnärssamtal: Björn Krestesen

Plats: Konstsällskapet Våga Se/Galleri Helle Knudsen , Hantverkargatan 18-20
Tid: Onsdagen den 9 mars kl. 17.30 - 18.30

Antal platser: 25
Pris: 50 kr/person (i priset ingår en smörgås och ett glas vin)

Björn Krestesen firar i år 50 år som verksam konstnär och är just nu aktuell med utställningen "Kulturhögar - rester av tid och rum" hos Galleri Helle Knudsen.
Björn och galleristen Helle Knudsen har arbetat ihop sedan mitten av 80-talet och under kvällen samtalar dom om sitt samarbete, utställningen och Björns konstnärskap.

>> Läs mer om utställningen på gallerihelle.com

IMG_9451-1068x1424.jpg

Björn Krestesen Foto: Olof Wigren

April

FULLBOKAT
Guidad visning: SEBs Konstsamling

Plats: SEB, Arenastaden, Stjärntorget 4, Solna
Tid: Torsdagen 7/4 kl. 18.30 - ca. 20.15
Antal platser: 30
Pris: 50 kr

När SEB-bankens ledning insåg att deras konstsamling inte längre speglade tiden sålde de sin fina samling av äldre målningar på auktioner, och gjorde sedan, med hjälp av CFHILL, strategiska inköp från galleriutställningar och auktionsförrättare. Banken lyckades förvandla sin samling till en av de största (och bästa) i Skandinavien. Här finns verk av bland andra Karin Mamma Andersson, Jockum Nordström, Andreas Eriksson, Olafur Eliasson och Hilma af Klint.

Karin Mamma Andersson

Karin Mamma Andersson, Svanesång

Jockum Nordström

Jockum Nordström, Pengarna på banken