top of page

5 kulturtips!1. Värvet - Karin Mamma Andersson

Värvet är en podcast där Kristoffer Triumf samtalar med och intervjuar gäster. I det senaste avsnittet möter han Karin Mamma Andersson. Om avsnittet: Att träna ögat på att uppskatta konst, sorgen efter skilsmässan med Jockum Nordström, att använda tarotläsning som sömnpiller, den enorma målningen som aldrig blir klar, att få minnesluckor på vernissage, att bli rik på sin konst och givetvis en hel del om hennes spökbjudare på auktion.

2. Vårsalongen på Liljevalchs

Ingen har väl missat att årets upplaga av Vårsalongen dragit igång på Liljevalchs!

Vi vill tipsa lite extra om verket Storvargen som är med i den stora samlingen verk. Konstnären bakom verket är vår stipendiat från 2015: Amanda Karlsson.


I april kan du se mer av Amandas konst då hennes separatutställning Hugg visas på Galleri Helle Knudsen (vernissage 20/4).

3. Marie-Louise Ekmans utflykter

Anneli Kustfält har under två år följt konstnären på nära håll, när hon återvänder till ateljén och livet som fri konstnär efter sina år på Dramaten. Dokumentären är en djupdykning i ett konstnärskap som präglas av mod, självständighet och en ovilja att behaga. Men också en resa tillbaka till Marie-Louises uppväxt, den alkoholiserade pappan och den ängsliga mamman.

4. Släkten och slavarna

På lördag (17/2) öppnar Carl Johan De Geers utställning Släkten och slavarna på Stockholms Stadsmuseum. I utställningen har möbler, tyger och bilder sammanfogats till sju olika installationer. Det är en konstnärlig tolkning av det omskakande mötet med den egna släktens mörka förflutna. P.S. Museet har fri entré!

5. Broderade världar

Den nya boken Broderade världar är den andra monografin om Britta Marakatt-Labbas konstnärskap. Broderade berättelser (2010) följde hennes konst från debuten i sent 1970-tal fram till 2010. Denna publikation, systervolymen Broderade världar, guidar till Marakatt-Labbas konst från 2011 och fram till idag. Broderade världar är fullt trespråkig – samiska, svenska och engelska.


121 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page