top of page

5 kulturtips


Installationsbild av Igelfesten

1. Amanda Karlsson - Igelfesten

Amanda Karlssons utställning Igelfesten visades under hösten på Värmlands museum. Nu har den vandrat vidare till Trollhättans Konsthall. Utställningen är en scenografi bestående av storskaliga oljemålningar på trä som berättar om en föreställd festplats frusen i tiden. En skådeplats av ett tillåtande rum där vi kan förhålla oss till oss själva, där vi genom humor och fiktion kan närma oss de egenskaper som vi ändå aldrig kan göra oss av med.
Göran Boardy, Lappugglan slår på dagen, 2023

2. Grafiktriennalen

På Uppsala Konstmuseum pågår just nu den 17:e upplagan av Grafiktriennalen ihop med Grafiska Sällskapet. I årets upplaga deltar över hundra konstnärer och flera av dem har skapat grafik till Konstsällskapet Våga Ses kollektion! I år finns även tillskottet av en specialutställning med grafiker från Nederländerna.3. Madeleine Pyk - 90 år

Den folkkära Madeleine Pyk (idag hela 90 år fyllda!) har under decennier delat med sig av sin konst och sin skaparglädje, hon har även tidigare skapat grafik till Konstsällskapet Våga Se. Den 8 juni öppnar en retrospektiv utställning med över 200 av Madeleines verk på Fabriken i Bästekille Kivik. En utställning som helt klart är värt ett besök om man har vägarna förbi Österlen i sommar!
4. Uppdrag Granskning - Konsttjuven

En konsttjuv är redo att berätta. Från konserthus, bibliotek, kyrkogårdar och torg har saker försvunnit. Föremål du kanske knappt lagt märke till när du gått förbi - men som kan säljas på auktion för enorma belopp. Uppdrag granskning tar upp jakten på konstskatter som stulits från allmänheten och hittar dem hos kulturintresserad elit.

5. Åsa Johansson - Venus 1260°

Konstnären Åsa Johansson skapade årets uppskattade specialkollektion till Konstsällskapet Våga Se. Den 6 juni öppnar hennes soloutställning Venus 1260° på Macadam Gallery i Bryssel. Titeln anspelar på temperaturen som ugnen värms upp till när hon bränner sina skulpturer, och det är även vid bränningen som Åsa helt släpper kontrollen över skapandet. Skulpturerna kommer till liv och antar unika former och uttryck.42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page