top of page

7 konsttips!

Från Konstsällskapet Våga Se


Liljevalchs+, Stockholm

Linn Fernström

29 oktober - 20 februari

Linn Fernströms skapande väjer inte för figuration och att fyllas av en myllrande natur med insekter och blomster. I fokus för denna magiska och lätt surrealistiska värld finns seende och sökande gestalter som återkommer i målning efter målning. Fernströms måleriska berättelse är i grunden helt egen. I de mänskliga åtbörderna finns antydan om relationer, om förlust och om sökandet efter en riktning i varat. Det lätt surrealistiska och eftertänksamma draget är genomgående, liksom den intrikata växlingen mellan verklighet och fiktion.


Oslo

MUNCH


Den 22 oktober öppnade ett helt nytt museum i Oslo, skräddarsytt för världens största konstsamling av Edvard Munch. Nya MUNCH är den bästa platsen för att uppleva Edvard Munchs liv och konst. Museet ska fungera som mötesplats för alla för alla typer av kulturella tillfällen. Tanken är att vidga idén om vad ett museum är, och ge möjlighet till helt nya upplevelser och perspektiv.


Svt Play, K-special

Alberto Giacometti av Stanley Tucci


Oscarsbelönade skådespelaren Stanley Tucci har länge varit besatt av den store modernististen Alberto Giacometti - en besatthet som mynnat ut i en hyllad spelfilm om konstnären och skulptören. I denna dokumentär utforskar Tucci sin idol Giacomettis liv och verk, och delar med sig av hemligheter han fann under arbetet med sin egen film. Genom möten med andra Giacometti-älskare och människor som själva träffat honom målas bilden av en av konsthistoriens mest skoningslöst ärliga och kunskapstörstande hjärnor.


Kristinehamn konstmuseum

Värmlands Konstförenings Höstsalong

2 oktober - 21 november


Till årets höstsalong har alla värmlänningar (bosatta eller födda i Värmland) kunnat söka. Cirka 150 verk ställs ut under årets höstsalong samt stipendiater. Varje konstnär har fått anmäla två verk til bedömning. Många av de utvalda är professionella konstnärer som ingår i Värmlands konstnärsförbund, men många namn är också nya i sammanhanget. >> Läs mer


Galleri Helle Knudsen, Stockholm

Björn Camenius - Väderleksrapporter från skrymslen och tillhåll

21 oktober - 20 november


Björn Camenius (f. 1987, Västerås) tänker på sina målningar som olika rum. Där kan han experimentera med olika karaktärer och rekvisita för att se vilka scener som uppstår, allt i en drömlik blandning av intryck från vardagen och impulser från det undermedvetna. I dessa rum möts man av dess stämningar och underligheter. Man förundras och ibland även skräms. Laddningen i rummet och vad som uppstår i mötet mellan verk och betraktare, tänker han sig på samma sätt som hur olika slags väder påverkar en miljö man befinner sig i.

Thielska Galleriet, Stockholm

Carl Johan De Geer - Den stora missuppfattningen

16 oktober - 20 mars


Carl Johan De Geer började producera stormönstrade fantasifullt expressiva textiltryck i starka och kontrastrika färgkombin­ationer i början av 1960-talet. Det var en revolt mot tidens brunmurrigt diskreta ideal och uppväxtens estetiska värderingar. Med form och färg ville han påverka hela samhället. Den stora missuppfattningen presenterar Carl Johan De Geers textila arbeten. Tyger, mönsterskisser, provtryck, installationer och fotografier från tidigt 60-tal till början av 2000-talet visas tillsammans med flera filmer där konstnären berättar om sin inspiration och produktion.Söndagsintervjun


Vill du veta mer om konstnären Carl Johan De Geer rekommenderar vi att lyssna på Söndagsintervjun. I Söndagsintervjun i P1 möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun. Martin Wicklin bjuder in aktuella och betydelsefulla personer i den svenska offentligheten till ett personligt samtal som under 45 minuter söker svar på vad som har format gästen. Så som erfarenheter, drivkrafter, händelser och livsval.


 
442 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page