top of page

In silence sealed

Under hösten 2018 röstade våra medlemmar fram Elin Woksepp Åleheim som årets stipendiat i fri konst. Stipendiet innefattar 10.000 kr och möjligheten till en utställningen.


Den 22:a augusti öppnar Galleri Helle Knudsen utställningen In Silence Sealed med måleri av debutanten Elin Woksepp Åleheim.


Utställningen Silence Sealed handlar om ordlösheten ligger över oss och omsluter allting, så är tystnaden nära. Om ordlösheten är för stor för att se eller fånga ur ett perspektiv, så är tystnaden personlig, inpå huden och kan inte hållas ut från kroppen. Tystnad, inte främst något fysiskt som saknar ljud, utan kanske snarare något mentalt, kan vara avsaknaden av ord inför sig själv eller mellan människor. 


"Det finns en ordlöshet som jag behöver få syn på och det är genom måleriet som jag kan det. Jag anar den i ljuset, i brytpunkter och i mellanrummen hos människan och hur den omsluter alltihop – och jag försöker se. Jag är inte målaren vid staffliet, utan jag är allting. Jag är lika mycket personerna och objekten fysiskt och mentalt som ljuset, stämningar, färgrytmer och betraktaren. Att måla är att göra sig tillgänglig och försätta sig i ett tillstånd där man kan röra sig obehindrat mellan alla dessa nivåer."


Elin Woksepp Åleheim (f. 1985) bor och är verksam i Köpingsvik, Öland. Mellan 2017-2019 studerade hon konst på Ölands Folkhögskola och påbörjar under hösten 2019 det femåriga programmet i Fri Konst på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Elin har deltagit i ett flertal samlingsutställningar, bland annat Liljevalchs Vårsalong. Utöver Konstsällskapet Våga Ses stipendium för fri konst har hon även mottagit Tage E Nilssons stipendium och Dialogenstipendiet.


65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page