top of page

Palle Ankersen mottar Konstsällskapet Våga Ses stipendium i fri konst

Konstsällskapet Våga Se arbetar för att stödja konstlivet och ger vanligtvis ut 2 stipendier per år, ett för fri konst och ett för grafik För medlemsår 20/21 hade vi möjligheten att ge ut 3 extrastipendier i fri konst på 5.000 kr vardera. Palle Ankersen är en av stipendiaterna.

Erik Kihlbaum

Palle Ankersen

Fri konst: 5.000 kr

Palle Ankersen är född 1995 i Ängelholm. Han bor och är verksam i Farsta. Palle är utbildad vid Munka Folkhögskola och Östra Grevie. Just nu går han kandidatprogrammet i Fri konst på Konstfack. I sin konstnärliga praktik försöker Palle Ankersen utveckla och samtidigt konservera idéer, göra fantasier fysiska och beskriva verkligheten med drömmens språk.


Jag försöker imitera drömmarnas skeva och vindlande logik, de fria associationerna och mötet mellan det bekanta och det mystiska.

Palle Ankersen
Som Pollux 97,​ teckning på glas, 70x50 cm

Palle arbetar med teckning i olika former, på papper och glas samt på collage av enfärgade papper. I sina bilder vill han spegla världens komplexitet, det materialistiska och det psykiska, forntidens magiska världsbild och den mer avförtrollade värld vi lever i idag. Mångtydigheten, bilder i bilderna, kulissartade rum och landskap är tänkta att ge sken av fler verklighetslager inom de världar som mina tvådimensionella verk utger sig för att vara.

Det är viktigt för mig att upprätthålla en jämvikt mellan bokstavliga och symboliska tolkningsmöjligheter så att dessa plan kan kontrastera och förstärka varandra. Jag är intresserad av symbolik, inte som ett chiffer med en lösning utan i en konkret aspekt; symboliken i sig och vad den gör med betraktaren. Den öppna symboliken som i uttolkandet inte smalnar av utan växer.


Palle Ankersen
Och mitt namn ska vara Malin, ​teckning och akrylmåleri på glas, 50x70 cm

Processionen​, teckningscollage, 41x65 cm Vi var luft och el i ett kallt hotell,​ teckningscollage, 50x65 cm

Stort grattis til Palle Ankersen som mottar Konstsällskapet Våga Ses extra konststipendium i fri konst!


350 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page