top of page

Tin Åling mottar Konstsällskapet Våga Ses stipendium i Fri Konst

Konstsällskapet Våga Se arbetar för att stödja konstlivet och ger varje år ut flera konststipendier till lovande konstnärer. 2021 hade vi möjlighet att ge ut 5 stipendier.

Tin Åling

Mottar Konstsällskapet Våga Ses stipendium i Fri konst: 5.000 kr


Tin Åling (f. 1999) går just nu Kandidatutbildningen i Fri Konst vid Umeå Konsthögskola. Tidigare har hon bland annat även studerat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm.


Tin arbetar mycket med förkroppsligandet av sin självbild i olika mänskliga och omänskliga kroppar. Hon vill skapa konst som är kul att se på, både för henne själv som skapare men också för betraktaren. Konst som alla kan ha möjlighet att uppleva och uppskatta, oavsett akademisk bakgrund eller bakgrund till verket i sig.


Tin gillar kontraster, vilket hon tycker skapar en spänning och obestämbarhet som är rolig att arbeta med. Hon gillar kontraster inom färg och form och vill även utforska olika material. Hennes favoritkontrast är just nu hundar som beter sig som människor. Det har resulterat i att nästan allt hon gör är hundar med olika personligheter. Hon gör hundar i lera, gips, textil, och som teckningar men har framförallt fastnat för en teknik som kallas Punch Needle, vilket är en textil teknik som används för att göra mattor för hand.

Tin Åling

Sunday Funday, punch needle, 80 x 60 cm

Utan titel, punch needle, 80 x 60 cm En hundhatares resa till kärlek och acceptans 2, blandteknik, olika storlekar


Back 2 school, punch needle, 30 x 20 cm Längtan till Gran Canaria, punch needle, 100 x 100 cm Dejtnight, punch needle, 100 x 100 cm
830 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page