top of page

Simon Fensholm

Född 1985 i Fredericia

Simon Fensholm erhåller en master från Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Design, 2015. Hans verk har visats på ett flertal utställningar i Danmark, bland annat på Galleri Oxholm, Charlottenborgs vårutställning, Den Frie.

Simons konstnärliga universum tar sin utgångspunkt i människans sökande efter kontroll i ett okontrollerat sammanhang. Hans arbete presenterar sig som en undersökning av den konstruerade äkthet och det kontrollerade kaoset som, likt en flytväst, tillåter oss att flyta ovanpå det ofullkomliga och sårbara. Målningarna är som en uttrycksfull dokumentär som skapar ett sammanhängande voyeristiskt porträtt av den moderna människan. Betraktaren placeras någonstans mellan perfektion och ofullkomlighet, mellan det melankoliska och det hoppfulla. Mellan abstraktion och figurativ.

Simon Fensholm

Serigrafier av Simon Fensholm

Verken är en del av Konstsällskapet Våga Ses konstkollektion som innehåller över 150 olika grafiska blad av över 50 konstnärer. Allt originalgrafik, numrerat och signerat av konstnären och speciellt editerat till vår konstklubb. Som medlem får du välja ett valfritt verk ur kollektionen.

"För mina grafiska blad till Konstsällskapet Våga Se ville jag skapa en serie verk som alla relaterade till varandra på ett visuellt estitiskt sätt. Alla fyra verk är en del att samma historia, i olika kapitel. Men alla har ett individuellt narrativ. Alla berättar en abstrakt historia om relationer; mellan inomhus och utomhus, mellan ensamhet och samhörighet, mellan poesi och dekadens.

Jag använde serigrafin som min tryckteknik vilket gav mig möjligheten att experimentera och översätta mitt visuella universum till en mer enkel och poetisk estetik. Genom att kombinera de mörka, atmosfäriska silhuetterna som ett figurativt element med gradientfärgerna i himlen ville jag skapa en visuell och taktil upplevelse där motivet och det fysiska materialet i trycket tillsammans skapar en dialog." - Simon Fensholm

Konstsällskapet Våga Se

Vi är Sveriges främsta konstklubb och arbetar för att stödja samtidskonsten och skapa en möjlighet för alla att äga och uppleva konst. Som medlem får du ta del av många fina medlemsförmåner. Bland annat får du välja ett valfritt konstverk ur vår stora konstkollektion! 

750 kr/medlemsår

bottom of page