top of page

Inramning av dina verk

Ett grafiskt blad trivs bäst i en proffsig inramning! När du har valt ut ditt verk ur vår kollektion har du möjlighet att få det inramat av vår rammakare till ett väldigt fördelaktigt pris. Alla verk ramas med syrafri kartong, riktigt furu och riktigt glas. Allt för att ditt konstverk ska få ett så långt liv som möjligt.

Våra ramprofiler

Våra olika profiler kostar 700 - 800 kr, oavsett vilket blad du väljer i kollektionen. Önskar du även artglass tillkommer 200 kr.

Observera att detta är priser för medlemmar i Konstsällskapet Våga Se. 

Standardlist - 700 kr

List i ädelträ - 800 kr

ram.jpg

Uppifrån och ner: 

- Espresso

- Svart

- Vit

- Silver

- Guld

- Tunnare mörkgrå

- Ljusgrå

egwg.jpg

Uppifrån och ner: 

- Lönn

- Ek

- Valnöt

Har du ett konstverk hemma som saknar ram?

Är du medlem i Konstsällskapet Våga Se är kan vi även hjälpa dig att rama dina egna konstverk.

Priserna ovan gäller ej för egna verk men vi erbjuder förmånliga priser. Vi tar inte emot verk större än 90 x 100 cm.

Nedan kan du se ungefärliga exemplepriser, dessa är baserade på ramning med standardlist och artglass.

70 x 80 cm: 1.800 kr

45 x 55 cm: 1.175 kr

30 x 40 cm: 1.150 kr

Vi rekommenderar alltid ett besök hos oss på Hantverkargatan 18-20 för att kika på ramprofilerna och se vilken list som passar bäst till just ditt verk samt att få en bättre prisbild.

Vanliga frågor

Vad innebär syrafri kartong?

Syrafri kartong används för passerpartout och bakpapp, men även den tejp om och lim som används är syrafritt. Syrahaltiga material bidrar till att ditt konstverk förstörs. Ditt konstverk kan brytas ner, skörna och gulna med tiden när rätt material inte används. Därför är vi noga med att endast använda oss av syrafritt material när vi ramar in ditt verk.

Vad är artglass?

Artglass är en typ av reflexfritt glas som ofta används vid inramningar. Glaset är behandlat så att ljuset överförs istället för att reflekteras. Detta lyfter verket och skapar en klarhet som gör så att glaset nästan inte syns. Glaset är även behandlat för att skydda mot UV-strålar och andra ljuskällor, som kan bidra till att ditt konstverk bleknar med tiden, något som vanligt tavelglas inte gör.

Fästpunkt 2
Fästpunkt 1
bottom of page