top of page
LateNightWordFeud.jpg

Simon Fensholm

Serigrafier av Simon Fensholm

Ingår i Konstsällskapet Våga Ses medlemskap - 750 kr/år

Serigrafierna av Simon Fensholm är en del av Konstsällskapet Våga Ses konstkollektion som innehåller över 150 olika grafiska blad av över 50 konstnärer. Allt originalgrafik, numrerat och signerat av konstnären. Som medlem får du välja ett valfritt verk ur kollektionen.
>> Se hela konstkollektionen

Simon Fensholm är född 1985 i Fredericia, Danmark. Han bor och är verksam i Köpenhamn. Till våra medlemmar har han skapat fyra serigrafier med inspiration från mänskligheten, vårt beteende och interaktion med den moderna kultur vi lever i. Serigrafierna är tryckta av Catharina Landberg vid Atelier Landberg i Hägersten.

För mina grafiska blad till Konstsällskapet Våga Se ville jag skapa en serie verk som alla relaterade till varandra på ett visuellt estitiskt sätt. Alla fyra verk är en del att samma historia, i olika kapitel. Men alla har ett individuellt narrativ.

 

Alla berättar en abstrakt historia om relationer; mellan inomhus och utomhus, mellan ensamhet och samhörighet, mellan poesi och dekadens.

 

Jag använde serigrafin som min tryckteknik vilket gav mig möjligheten att experimentera och översätta mitt visuella universum till en mer enkel och poetisk estetik. 

 

Genom att kombinera de mörka, atmosfäriska silhuetterna som ett figurativt element med gradientfärgerna i himlen ville jag skapa en visuell och taktil upplevelse där motivet och det fysiska materialet i trycket tillsammans skapar en dialog.

DSC_6607.JPG

Simon Fensholm

Född 1985 i Fredericia, Danmark. Han bor och är verksam i Köpenhamn.

Simon Fensholm erhåller en master från Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Design, 2015. 

Hans verk har visats på ett flertal utställningar i Danmark, bland annat på Galleri Oxholm, Charlottenborgs vårutställning, Den Frie. Han har även deltagit i en samlingsutställning på Galleri Helle Knudsen i Stockholm. 

bottom of page