LateNightWordFeud.jpg

Simon Fensholm

Simon Fensholm är ny konstnär för Konstsällskapet Våga Ses medlemsår 2020/2021

Simon Fensholm är född 1985 i Fredericia, Danmark. Han bor och är verksam i Köpenhamn. Till våra medlemmar har han skapat fyra serigrafier med inspiration från mänskligheten, vårt beteende och interaktion med den moderna kultur vi lever i. Serigrafierna är tryckta av Catharina Landberg vid Atelier Landberg i Hägersten.

Simon Fensholm serigrafier ingår som en medlemsförmån i vårt medlemskap som kostar 750 kr/medlemsår. Som medlem får du varje medlemsår möjligheten att välja ett nytt konstverk. Utöver Simons serigrafier finns över 150 andra grafiska blad att välja bland. 

Simon Fensholm
Simon Fensholm

SF1: "Late night Word Feud", serigrafi, 49x35 cm, 250 ex

press to zoom
Simon Fensholm
Simon Fensholm

SF2: "We can tell from here", serigrafi, 49x35 cm, 250 ex

press to zoom
Simon Fensholm
Simon Fensholm

SF3: "You are a landscape", serigrafi, 49x35 cm, 250 ex

press to zoom
Simon Fensholm
Simon Fensholm

SF4: "In between Dialogue", serigrafi, 49x35 cm, 250 ex

press to zoom

För mina grafiska blad till Konstsällskapet Våga Se ville jag skapa en serie verk som alla relaterade till varandra på ett visuellt estitiskt sätt. Alla fyra verk är en del att samma historia, i olika kapitel. Men alla har ett individuellt narrativ.

 

Alla berättar en abstrakt historia om relationer; mellan inomhus och utomhus, mellan ensamhet och samhörighet, mellan poesi och dekadens.

 

Jag använde serigrafin som min tryckteknik vilket gav mig  möjligheten att experimentera och översätta mitt visuella universum till en mer enkel och poetisk estetik. 

 

Genom att kombinera de mörka, atmosfäriska silhuetterna som ett figurativt element med gradientfärgerna i himlen ville jag skapa en visuell och taktil upplevelse där motivet och det fysiska materialet i trycket tillsammans skapar en dialog.

DSC_6607.JPG

Simon Fensholm

Född 1985 i Fredericia, Danmark. Han bor och är verksam i Köpenhamn.

Simon Fensholm erhåller en master från Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Design, 2015. 

Hans verk har visats på ett flertal utställningar i Danmark, bland annat på Galleri Oxholm, Charlottenborgs vårutställning, Den Frie. Han har även deltagit i en samlingsutställning på Galleri Helle Knudsen i Stockholm.