top of page

Vinst 262-280

VilmaLundholm.jpg

Vinst: 262-280

Konstnär: Vilma Lundholm

Titel: Avsatser
Teknik: Stenlitografi, 99 ex

Mått: 34,5x25 cm
Värde: 1.400 sek

Vilma Lundholm är född 1985 och uppvuxen i Göteborg. Just nu bor hon i Oslo där hon hon tar sin bachelor i Grafik och Teckning vid Konsthögskolan i Oslo. Hon har tidigare även studerat grafik vid Göteborgs Konstskola och Konstnärlig grundläggande utbildning vid KV Konstskola. Vilma har deltagit i samlingsutställningar vid bland annat Grafik i Väst, Grafiska Sällskapet, Supermarket Art Fair och Kungsbacka Konsthall.

Vilmas konstnärskap har sin utgångspunkt i grafiska verk, som kan vara både 2- och 3-dimensionella. Hon arbetar i lager av bilder och med teckningar och texter i kombination. Bilder och element är ofta återkommande genom flera medium eller i form av sekvenser och repetitioner. På det viset skapar hon dynamik och rymd för nya berättelser.

Sårbarheten i grafikens olika tekniker är, likt oss människors inre, ibland svåra att kontrollera. Detta använder jag mig av i mitt bildskapande. Färgskalan är oftast svartvit för ett direkt uttryck och bildmotiven är hämtade från den mänskliga kroppen eller från naturen.

Vilma Lundholm Konstsällskapet Våga Ses grafikstipendium 2020

>> Läs intervjun

bottom of page