top of page
vagase_edition.png

Våga Se Edition är en mindre upplaga eller serie konstverk som du som medlem i Konstsällskapet Våga Se kan köpa med ca. 30% rabatt på ordinarie pris. Verken tas fram i direkt samarbete med konstnären och går inte att köpa någon annanstans eller utan medlemskap. >> Läs mer om medlemskapet

Våga Se Edition 2024: Björn Ekegren

Fylgia

Slutsåld!

 

Titel: Fylgia
Teknik: Sandgjutet glas
Exemplar: 20 unika ex

Höjd: ca. 24 cm

Bredd: ca. 6.5 cm

Djup: ca 4.5 cm

Metallplatta: 8 x 6 cm

Köpvillkor: Våga Se Edition kan endast köpas av dig som är aktiv medlem i Konstsällskapet Våga Se (medlemsår 2023/2024). Köper du en skulptur utan ett aktivt medlemskap blir du separat debiterad för medlemsavgiften (750 kr). Max ett köp per medlem. Ordinarie medlemsrabatt på 10% tillämpas inte på Våga Se Edition.

Skulpturen har titeln Fylgia, vilket är namnet på den nordiska mytologins ständigt närvarande personliga skyddsande. Sandgjutningstekniken Ekegren använt sig av liknar den som egypterna använde sig av för 2000 år sedan. Färgerna, som blått turkos och ockra är inspirerade av medelhavet. 

bjorn_ekegren.jpg

Björn Ekegren är född 1955 och är en svensk skulptör, glaskonstnär och målare baserad i Höganäs, Skåne. Mellan 1970 och 1993 fokuserade han sitt konstnärliga skapande på framförallt akvareller och litografiskt tryck i en naturalistisk, nästan impressionistisk stil, där ljus och atmosfär var viktiga element för att gestalta säsongens skiftningar. Efter att ha utbildat sig i glasgjutningstekniker vände han sig i sitt konstnärliga skapande till skulpturer. Hans primära medel är sandgjutet glas, men även brons. 

 

Skulpturerna han skapar lever i ett gränsland mellan olika konstglastraditioner och influenser, vilket är vad som ger dem sitt unika uttryck. Ofta bär de formerna av ansikten och statyer – meditativa och frihetsdyrkare. 

Våga Se Edition 2023

Untitled-1.jpg

Konstnär: Tomas Colbengtsson

Titel: Sáráhkká

Teknik: Glasskulptur (överfångsglas / screentryck)

Pris: 5.500 sek

bottom of page