Konstlotteri

Varje år lottar vi ut konst bland våra medlemmar. Lotteriet sker vanligtvis i februari varje år.

Den 8 februari startar 2022 års vinstutdelning. Vinnarlistan är baserad på medlemmar under perioden 2020-08-01 - 2021-07-31.
Vinnarna blir, i början av februari, kontaktade via brev eller e-post.

Tecknar du medlemskap nu (eller gjorde det under hösten 2021 kommer du att delta i 2023-års utlottning som kommer att vara baserat på medlemmar under perioden 2021-08-01 - 2022-07-31.

Högvinster 2022

Under årets gång köps konst in till lotteriet. Här presenteras löpande nya vinster:

Joakim Ojanen

Joakim Ojanen

Lill-lörda

Glasskulptur i upplaga om 25 ex (AP) Unika exemplar då skulpturerna är munblåsta och skiljer sig i färg och form. Ca. 24x24x17, 5 cm. Värde: 25.000

Joakim Ojanens kärleksfulla, tragikomiska figurer uttrycker välbekanta känslor på märkliga sätt. Skulpturens titel Lill-lörda används i Sverige som ett alternativt namn för onsdag - med hänvisning till en kulturell trend att behandla dagen som en minihelg mitt i arbetsveckan. 

Joakim Ojanen

Joakim Ojanen är en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer idag. Hans keramiska skulpturer, teckningar och måleri visas i utställningar världen över. Han började teckna som barn och hittade tidigt ett eget uttryck som han har arbetat vidare med i flera olika material. Keramiken har blivit hans främsta kännetecken, ett material som tillåter honom att arbeta snabbt och intuitivt.

Joakim Ojanen (f.1985) växte upp under 1990-talet i stadsdelen Irsta i Västerås. Idag bor och arbetar han i Stockholm. Just nu är han aktuell med utställningen The Part You Throw Away på Västerås konstmuseum. Utställningen kommer senare även att visas i New York. 

Andra viktiga separatutställningar:

  • Snakepit, The Hole, New York City, 2019

  • Where Do We Go From Here?, Christian Larsen Gallery, Stockholm, 2018

  • Anthropocene, Ruttkowski;68, Cologne, 2017

IMG_2786.jpeg

Hans Lannér

Lucas

Akryl på duk, 39x47 cm
Värde: 24.000


Med en återhållsam, jordig färgskala och närvaro bygger Hans Lannér sina enkla, avskalade bilder. Ofta likt en scenografi, med landskapet och ljuset som fond. Vardagliga ting, händelser i ögonvrån, arkitektur och ibland människor (men framförallt spår av dessa) placeras på scenens golv.

Hans Lannér är född 1947 i Skene. Han bor och är verksam i Stockholm. Han har haft ett stort antal utställningar på museer och gallerier runt om i Sverige. 

Som betraktare är det lätt att dras in i en värld av pensionats- eller hotellrumstomhet – en känsla Lannér på ett närmast smärtsamt sätt lyckas förmedla enbart med några få antydda former och ett nedtonat färgschema. De halvtransparenta gardinerna tycks liksom svaja lätt för vinden som strömmar in genom öppna balkongdörrar. I övrigt tystnad, stillhet – och eftertanke. Jag häpnar över med vilken exakthet de närmast abstrakta bildfragmenten lyckas förmedla rummens intighet – en återhållsamhet balanserande på den berättartekniska knivseggen. Samtidigt tillkommer en mental nivå av uppskruvat värdeperspektiv med krökta dörrar och möbler samt skeva golv och väggar. Det är inte barnets eller den labiles perspektiv, men väl den solitära resenärens, den tillfälliga turistens.

- Leif Mattsons recension av Hans Lannérs utställning Föreställningar på Galleri Magnus Karlsson 2019
>> Läs hela recensionen på omkonst.se

Senaste separatutställningarna

  • 2020 Places/Platser, Galleri Arnstedt, Östra Karup, Båstad, Sverige

  • 2019 Paintings / Peintures, Le Manoir, Banyuls-sur-Mer, Frankrike

  • 2019 Olle Nyman ateljeér och Konstnärshem, Saltsjö-Duvnäs, Sverige

  • 2019 Föreställningar / Conceptions, Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, Sverige

  • 2018 Måleri, Bergkvara Konsthall, Sverige

  • 2018 Galleri Hammarén, Gothenburg, Sverige

  • 2016 En dag i taget / One Dag at a Time, Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, Sverige