top of page

Vår historia

Konstsällskapet Våga Se grundades 1992 av galleristen Helle Knudsen. Syftet med konstklubben var, och är än i dag, att stödja samtidskonsten och skapa en möjlighet för alla att äga och uppleva konst. Idag har vi omkring 3000 medlemmar i hela landet vilket gör oss till Sveriges största konstklubb. 

 

Vi har medlemmar med ett stort brinnande konstintresse och medlemmar som nyss upptäckt konstvärlden och vill lära sig mer. Vi har även företag som vill ha exklusiv konst i sina lokaler och andra konstföreningar som behöver verk att lotta ut i sina konstlotterier. 

 

Men även konstnärer stödjer vår verksamhet. Varje år ges tre konstnärer I uppgift att skapa grafiska blad eller skulpturer till oss. Verken delas ut till våra medlemmar som en medlemsförmån. Genom åren har många konstnärer skapat verk till våra medlemmar. Bland annat  Ulf Gripenholm, Madeleine Pyk, Carl Johan De Geer, Marianne Lindberg De Geer, Britta Marakatt-Labba, Helene Billgren och Carl Fredrik Reuterswärd. Idag har vi en konstkollektion med över 150 olika verk av över 50 olika konstnärer.

 

Utöver konstverket som våra medlemmar får välja varje år så anordnar vi även ett stort konstlotteri. Var sjunde medlemskap ger vinst värdet på förstapriset ligger alltid på minst 25.000 kr. Efter att vi har köpt in alla vinster som lottas ut så går alla överskott till konststipendier. 2023 kunde vi stolt dela ut 5 stipendier till unga och oetablerade konstnärer.

 

Vill du också vara med och stödja samtidskonsten och samtidigt ta del av den?

Varmt välkommen som medlem i Konstsällskapet Våga Se

bottom of page