Vår historia

Konstsällskapet Våga Se är en konstförening grundad 1992 av galleristen Helle Knudsen. Syftet med föreningen är att stödja samtidskonsten och skapa en möjlighet för alla att äga och uppleva bra konst.

 

Idag har vi omkring 3000 medlemmar i hela landet. Vi har medlemmar med stora konstsamlingar, nybörjare som vill lära sig mer och hitta en opretentiös väg in i konstvärlden, företag som vill utsmycka sina lokaler och andra konstföreningar som behöver verk att lotta ut i sina konstlotterier. 

 

Men även konstnärer stödjer vår verksamhet. Varje år ges tre konstnärer I uppgift att skapa grafiska blad eller skulpturer till oss. Verken delas ut till våra medlemmar som en medlemsförmån. Genom åren har många konstnärer skapat verk till våra medlemmar. Bland annat  Ulf Gripenholm, Madeleine Pyk, Carl Johan De Geer, Marianne Lindberg De Geer, Britta Marakatt-Labba, Helene Billgren och Carl Fredrik Reuterswärd. Idag har vi en konstkollektion med över 150 olika verk av över 50 olika konstnärer.

 

Utöver konstverket som våra medlemmar får välja varje år så anordnar vi även ett stort konstlotteri. Var sjunde medlemskap ger vinst värdet på förstapriset ligger alltid på minst 25.000 kr. Efter att vi har köpt in alla vinster som lottas ut så går alla överskott till konststipendier. 2019 kunde vi stolt dela ut 3 stipendier till unga och oetablerade konstnärer.

 

Vill du också vara med och stödja samtidskonsten och samtidigt ta del av den?

Varmt välkommen som medlem i Konstsällskapet Våga Se

Få nyheter och tips från oss!

Stora Gungans väg 11

122 31, Enskede - Stockholm
Öppet vecka 2: måndag - lördag 10-15.

>> Alla kontaktuppgifter

Tel: 08-661 06 84   |  vagase@gallerihelle.com

  • White Facebook Icon
  • Vit Instagram Ikon
  • Pinterest