top of page

Konstguide: Berlin

Uppdaterat: 24 juni 2019

Berlins konstliv är aktivt. Staden är attraktiv för unga konstnärer och uppskattningsvis bor där över 5.000 verksamma bildkonstnärer. Berlin har ett stort antal museer och konsthallar men även 400-600 gallerier. Den här guiden fokuserar på Berlins samtidskonst.


König Galerie St. Agnes, Alexanderinenstraße 118-121 www.koeniggalerie.com König Galerie grundades i Berlin år 2002 av Johann König och finns sedan 2015 beläget i den tidigare kyrkan St. Agnes som byggdes på 1960-talet. Galleriet representerar 39 internationella uppkommande och etablerade konstnärer. Utställningsprogrammet är tvärvetenskapligt,

rums- och konceptinriktat. Medierna varierar mellan skulptur, video, ljud, måleri, grafik, fotografi och performance.

carlier | gebauer Markgrafenstraße. 67 www.carliergebauer.com carlier I gebauer drivs av Marie Blanche Carlier och Ulrich Gebauer och visar internationell samtidskonst. Galleriet representerar över 30 konstnärer och utställningarna är estetiska och konceptuella inom skulptur, installation, film, fotografi, måleri och teckning.

Galleriet följer inte ett visst teoretiskt ramverk utan erbjuder konstnärerna att experimentera i det öppna ljusa utställningsrummet.


Jarmuschek + Partner

Potsdamer Straße 81 www.jarmuschek.de

Jarmuschek + Partner hittar du två våningsplan upp i ett gammalt bostadshus på en bakgata till

Potsdamer Str. I detta område finns fler gallerier bra gallerier och även en fin konceptbutik med kläder och inredning. Fortsätter du längst Potsdamer Str. finns ett stort antal gallerier så denna gata är definitivt värd ett besök. Galleriet ägs av Kristian Jarmuschek och erbjuder unga konstnärer en utställningsmöjlighet. Mediefokuset är måleri, installation och fotografi.