top of page

Den perfekta studentpresenten 2023 är konst!

Att hitta en studentpresent som känns personlig och genomtänkt men inte kostar för mycket kan kännas knepigt. Då är konst den perfekta gåvan och Konstsällskapet Våga Se den utmärkta platsen att vända sig till.


Ger du bort ett års medlemskap i Konstsällskapet Våga Se ger du mottagaren möjligheten att själv välja ett verk ur vår stora konstkollektion som består av ca 150 verk av 50 olika konstnärer så det finns något som passar alla, oavsett kille, tjej eller den personliga stilen.

>> Läs mer Erbjudande 25-31 maj: 10% rabatt på medlemskap (ord. pris 750 kr)

 

Som ung kan konstvärlden kännas långt bort och bilden av att konst kostar enorma summor är vanlig. Med Våga Se ger du unga en fot in i dörren till konstvärlden och chansen att starta sin egna samling.


Vi har pratat med fyra ungdomar som ska ta studenten som alla valt ett verk de tycker bäst om ur vår kollektion för att höra deras tankar om konst och varför just konst är en så bra examensgåva.

Hedda med "Drömmar" av Britta Marakatt-Labba, Greta med "Utan titel 2" av Mikaela Krestesen

Jonas med "Utan titel" av Roger Metto, Farry med "Utan titel 1" av Jenny Olsson


Vad är er bild av konstvärlden?

Greta: Jag har alltid tyckt att den känns lite pretentiös och exkluderande.

Hedda: Jag tycker att den känns stor och ibland svår att greppa, men det känns som att om man accepterar att det är mycket man inte förstår tror jag att man kan njuta av konsten mer.

Farry: Jag tycker också att den känns ganska pretentiös. Jag får bilden att idén av att gilla konst känns viktigare för människor än att faktiskt gilla och titta på den.

Jonas: Jag tycker dock att det känns som att det blir lättare för nya konstnärer att slå genom, och det känns som att konst som begrepp har blivit bredare nu än innan.